BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »
My Photo
Pery Comot
Alor Setar, Kedah, Malaysia
Hello..!! 1 Name, 1000 Stories.. dats me.. :p Have a simple life but sometimes quite complicated.. All I wants, I'll get it.. Also like to b independent, love a good life. I live extravagantly and like everything around me to b beautifully crafted. I'm optimistic, have an excellent sense of humor and enjoy having my friends around me.
View my complete profile

Time Setting :

Love Notes to My Hubby..!!

DD, jgn tinggal BB lme2 auw?? BB akan rindu DD.. =( Mlm ni nmpknye, Totty jela teman BB tdo.. Garfield la tmpt BB plok.. Hmm..

Birth Month Say About Me =)

* Loyal and generous
* Patriotic
* Active in games and interactions
* Impatient and hasty
* Ambitious
* Influential in organisations
* Fun to be with
* Loves to socialise
* Loves praises
* Loves attention
* Loves to be loved
* Honest and trustworthy
* Not pretending
* Short tempered
* Changing personality
* Not egoistic
* Takes high pride in oneself
* Hates restrictions
* Loves to joke
* Good sense of humor
* Logical

Monday, May 9, 2011

**MENINGGALKAN & DITINGGALKAN..

29 April..
Aku terpaksa ke Singapore sbb bawak trip.. Urusan kerja.. Kena tinggalkan DD 3ari.. Ikut hati, mmg susah la nak tinggal.. Tp I've no choice.. =( Balik dari Singapore jam 3pg ari Isnin, 02 Mei.. Letih sgt.. Sampai saja, terus dapatkan DD!! Dah start tido sama2.. Suka sgt!! =)


Petang tu, semua housemate ajak pegi Pantai Merdeka untuk buat BBQ.. Coz semua pakat nak pindah dah hujung bulan ni.. So, menghabiskan masa bersama tersayang dan mereka.. =) Malam baru balik.. Sebab esok semua kerja.. Aku ja cuti.. DD pon dah nk start kerja baru.. Wish her luck..


03 Mei..
1st DD kerja tinggalkan aku, dan kemudian balik ke rumah bawak bad news.. OUTSTATION..!! Arghhhhh!! Kalo sehari 2 xapa.. Ni x.. 12ari!! Tension!! Dah la xpernah bejaohan.. Adoyai.. Time tu, nk ja aku suruh DD quit work.. Tp aku fikir gak dia pon kena ada life sndiri.. Kerja yg kukuh utk masa depan dia.. So, nak xnak, aku kena jugak izinkan dia pergi even terpaksa..


Melepaskan DD pergi selama masa tu, sgt membuatkan aku derita.. ='( Setiap ari menangis.. Dengan harapan, metal DD kuat, berpegang pada janji, setia, saling menjaga hati sbb jao, n paling penting, PERCAYA.. Thats all..

Monday, April 25, 2011

**MOOD : HOSPITAL..HMM..

Masuk rini da 3hari DD kat wad.. Aku risau.. Sebab smpai skrg doc blom detect dia skt apa.. Setiap malam aku stay dgn DD kat wad.. Pg ja aku terpaksa tinggalkan DD sbb urusan keje.. Hmm.. Nasib smalam batuk DD da kurang.. Tapi skali DD batuk, still teruk.. Aku nk nangis.. Tapi aku tahan sbb aku xnk DD tgk aku nangis sbb dia.. Aku pasti DD still kuat harungi semua ni.. Even aku nmpk DD lemah sgt lately.. Untuk sedapkan ati aku, aku ttp akan ckp yg DD kuat.. Sebab DD da jnji nk jg aku sampai aku yg pegi dulu.. ='( 


Xsabar nk tggu DD kua wad.. Doa ja yg mengiringi.. Aku nk DD normal mcm dulu.. Aku rindu nk buat semua benda sma2 dgn DD mcm dulu.. =( Oh God!! Kuatkanlah aku dan dia.. DD, BB syg DD sgt2 auw!! BB akan jg DD slagi BB mampu.. Tu jnji BB.. 


Tapi kdg2 BB xkuat la DD.. Bukan xkuat sbb DD skt.. Tp time skt pon DD nk jugak contact owg yg BB xska.. Napa DD?? Penting sgt ka mereka2 tu dr ati BB?? Hmm.. Mmg BB gelak, tawa, nmpk kuat depan DD, tp hakikat sebenar, BB sakit..!! BB xska DD contact owg yg BB xska.. Even dia tu awek owg ka, bf owg ka, GP owg ka, BB tetap xska.. Semua tu punca nk wat BB marah DD, then kita gado.. Penat la.. Stop it la k my dear?? I Love U So Much!! BB just nk yg terbaik utk hubungan kita.. Datz all..  

Sunday, April 24, 2011

**DD SAKIT.. =(

Hmm.. Rini baru aku ada masa nk update blog ni.. Sbb da 2hari DD masuk wad.. Dia skt.. Sabtu aku half day.. So, blk awal.. Ajak DD kua mkn.. Then ujan lebat sgt.. Aku nk stay kat kedai tu dlu sbb aku tahu DD xshat, selsema.. Tp DD dgil.. Dia nk jugak redah ujan.. Aku ikut sbb dia xnk dgr ckp.. Then sampai umh, DD men game mcm biasa ja.. Aku lak tetido sbb letih sgt lately.. Pastu aku bangun petang, DD selsema makin teruk.. Badan DD pon panas.. So, lepas mandi, aku ajak DD g bli makan mlm dulu.. Lepas tu atas moto, DD ckp mcm nk g hospital.. Aku ckp, "ha, jom la.. dah lama da skt xlega.. Batuk makin menjadi.." So, aku pon amek kputusan bawak DD g Hospital Sultan Abdul Halim.. 


Lepas berjam-jam tggu turn, akhirnya aku dan DD pon dpt jumpa doc.. Doc ckp DD kena wat x-ray dulu sbb nk tahu apa sebab batuk terlalu lama.. Lepas ja x-ray, result doc ckp DD terkena jangkitan kuman kat paru-paru.. Hmm.. So, kena tahan kat wad dulu untuk pulihkan sakit tu.. Aku dan DD dtg dengan shelai spinggang lak tu.. Macam mana pon, terpaksa la ikut ckp doc.. 


Masuk wad malam tu jugak.. Malam xmalam sgt la.. Ada la dlm 1pg.. DD pon col gthu mama yg dia kena tahan kat wad.. Lepas aku dftar DD masuk wad, mama sampai.. Mama hantar makanan n brg keperluan sikit.. Pastu, malam tu mmg aku xleh tido sbb risaukan DD.. Lg pulak DD asyik batuk.. Doc amek darah dia.. Utk uji dulu.. Cian DD kena cucuk.. 


Hmm.. Bangun pagi, aku kena tinggalkan DD kejap sbb time doc pakar masuk, pelawat kena tggu lua.. Aku pon balik la umh kejap amek brg2 aku.. Esok da keje.. Hmm.. Balik umh, kemas baju, mndi, bg totty mkn, tp totty pon xnk mkn.. Adoyai.. Papa skt, mama risau, totty pon wat pangai.. Ish3.. Then kol 10 aku gerak ke hospital.. Xsempat pon nk baring sbb nk cepat2 jumpa DD.. 


Sampai ja hospital, tlg mandikan DD.. Pkaikan baju dia, letak bedak, semuanya la.. He3.. Suka ja layan DD mcm budak2.. Maklumla dia la "baby boy" aku.. Tengahari mama dtg.. Bawak makanan untuk aku.. Tenkz mama.. Waktu melawat kol 1.00 ptg, ramai jugak dtg tgk DD.. Aku balik kejap skali lg kol 2.30 sbb kbetulan nk beli ubat untuk DD.. Kat lua panas gler.. Sbar jela.. Blk dr beli ubt tu, singgah Tesco jap beli ice blended fevret aku dgn DD.. Tingat kat DD twus.. Twus blk umh mndi, then kua blk ke hospital.. DD tdo.. Sampai wktu mlawat utk ptg lak.. Lagi rmai yg dtg mlawat DD.. DD lak batuk makin teruk.. Risaunya.. Even aku penat, aku ttp nk jg DD.. DD nyawa aku.. So, aku nk jg dia mcm aku jg nyawa aku..


Malam lak, aku teman DD lg.. Even esok aku keje.. Skali skala nk berkorban demi cinta, aku rasa xsalah.. Malam ni tido nyenyak ckit sbb dok skatil dgn DD.. He3.. Tapi DD still batuk.. Doc xckp pape lg.. Ubat pon baru bg 3biji.. Tu pon xtahu la ubat apa.. Hmm.. N aku bangun keesokannya (pg ni), cium DD then tggu jap pelatih kemas katil, pastu aku tinggalkan DD sbb nk g keje.. Tengahari nnti aku akan g hospital n as usual ptg after balik keje, twus g kat DD.. Dgn doa dan harapan, DD cepat sembuh.. Aminnnnn.. Sekian..

Thursday, April 21, 2011

**2 BULAN 11 HARI AKU BERSAMA DIA..

Mood : Bahagia + Gembira + Aman + Sedikit sedih .. 


Cter yg sdih dulu la.. DD skt lg.. Urmm.. Smalam DD xleh tido.. Sakit gigi, sakit tekak, selsema, nk demam.. Aku risau.. Dah la batuk yg lama pon blom ok lg.. Ni dtg pulak penyakit baru.. Nasib DD kuat.. Tp aku tahu DD ltih da dgn semua ni.. Sabar ye syg.. BB ade untuk jg DD.. 


Ok.. Now yg happy lak.. =) Sejak dari kami gado besar hari tu, kami da ok, da xgado lg, msing2 menjaga ati, malahan bertambah sayang.. Mungkin masing2 sedar betapa susahnya nak build relation ni.. Bukan mudah gak nk tepis semua dugaan yg datang sepanjang hubungan kami.. So, semua da set in mind akan change.. Good la kan.. Kami melalui setiap hari dgn tenang, happy n paling pnting setiap hari jugak kami jato cinta.. Mcm saat 1st kami mula2 kenal dulu.. He3.. Dan bila malam tiba, =) ehmm ehmm.. As usual.. Ada bed time story.. Hahaha.. Korg jgn pkir bnda lain ye.. Then baru bole lelapkan mata.. Sweet sgt.. 


Bila aku terpaksa tinggalkan DD untuk ke mana saja, aku akan pkir 100 kali.. Sebab aku dan DD mmg xleh brenggang.. Nanti bila da masuk poli balik, aku xtahu la cammana nak idop tanpa dia.. Hmm.. Insyaallah bole kott.. Baru2 ni aku pergi N9, tinggalkan DD 2ari.. Mmg rasa mcm 2tahun la kan.. Hahaha.. Langkah ja kaki kua dari umah, terus rasa sunyi dan rindu sgt2!! Ntahla.. Mmg cinta tu buta.. Org tua2 kata.. Mmg fakta la.. Hahaha.. Mcm pantun lak.. Kih3.. 


Aku rasa stakat ni dulu kisah kehidupan kami stakat ari ni.. Nanti aku update lg.. Semua cita kat dlm blog ni, kalo bole aku nk sume org bca n tahu yg kami bahagia sgt.. Haa!! Cakap pasal bahagia lg skali, ada lg 1 story.. He3.. Lately, DD slalu ckp tntg "BABY".. Kami penah jugak bincang pasal nk amek anak angkat.. Tunggu kewangan stabil dulu.. Sbb mmg impian kami nk ada baby.. Mesti lg ceria.. Aku bole lihat dr wajah DD, yg dia happy sgt skrg bila jumpa dgn baby2 yg chumel.. DD slalu ckp, "Kalau kita ada baby kan syg, nnti papa nk dressup dia mcm papa.." Hahaha, sudah!! Yg girl pon bole jd mcm papa kalo dibiarkan.. He3.. Bek ikot mcm mama.. =p Sweet je.. I like!! Hahaha.. Okie. Enough kott.. Next time kita continue diz story.. 


Mmmmmuuuuaaaaahhh!! BB SAYANG DD SANGAT2!! <3 <3 <3



Monday, April 11, 2011

**HAPPY ANNIVERSARY SYG!!

Hari yg sangat indah bila dapat bersama tersayang setelah 2ari ditinggalkan.. =) Bangun pagi, DD datang.. Terus dapatkan DD di muka pintu dan peluk DD seeratnya.. Rindu..!!! DD mula bercerita tentang perjalanannya ke KL.. Walaupun baru 2hari, aku rasa seperti bertahun tidak mendengar suara itu.. Sah! Angau rindu.. =p


Petang yg juga sangat indah buat aku dan DD.. Makan bersama, jalan2 bersama & paling penting, tonton movie bersama di tempat yg sama seperti waktu mula2 kami berkenalan dahulu.. Dahulu Shaolin, skrg Rio.. Hahaha.. Benda yg sama berlaku seperti saat awal pekenalan kami dahulu.. Menonton movie sambil kadang2 mata melirik ke arah masing2.. Ngeee.. Malunya rasa.. Sambil berpegangan tangan, terasa seperti cinta yang dahulunya berputik semula.. Ya Allah!! Bahagia sungguh rasa ketika ini..


Balik saja dari tgk movie, kami ronda2 kat taman.. Sempat lagi berphotoshoot.. Hik3.. Dan malam tiba.. DD cakap nak balik rumah mama amik keta sbb nk kua malam ni.. Aku pon ok la.. Pastu DD msj cakap keta xdak.. Dia pon balik rumah balik.. Lepas DD mandi, DD ajak keluar.. DD cakap adik kami sakit.. So, nak pegi melawat katanya.. Aku ikut saja..


Sampai saja rumah adik, tgk adik macam ok ja.. Duduk kejap pastu tgk2 adik hidang air dgn makanan.. Banyak plak tu.. Aku da mula rasa hairan.. Tapi buat2 ok.. Then adik mintak aku ikut dia masuk dlm bilik.. Lama jugak la kan aku kena tggu kat dalam tu.. Last2 bawak aku keluar dari bilik tapi suruh tutup mata.. Aku da agak, mesti dorg plan something.. Hmm.. Sangat terkejut bila bukak ja mata, ada kek dgn belon yg sgt bnyk.. Kek berbentuk hati.. =) Sangat cantik.. Rupa2nya DD buat surprise utk Anniversary ktorg.. So sweet!! Then ktorg start nk main kotor.. Amek krim kek sapu kat muka setiap org.. Adik owg 1st kena.. Pastu aku.. N bila kami saja yg kena, tp DD xkena terus jd xpuas ati.. DD mangsa seterusnya.. Hahaha.. Pdn muka!!


Apa pon, bahagia sgt! Tenkz DD sbb sanggup buat semua ni demi BB.. BB appreciate sgt2!! BB syg DD, cinta DD selamanya!! BB akan ingt date harini.. 11.04.2011.. Mmmmuuuaaahhh!!! I LOVE U UNTIL THE DAY I DIE!!

Saturday, April 9, 2011

**DITINGGALKAN MY HUBBY.. =(

DD.. Semalam lpas DD kua nk g umah mama, BB twus skt pwot.. Kebetulan BB chat dgn adik.. Adik swoh BB gthu DD xpon dia yg nk bgthu.. BB ckp xpyh sbb DD bwu saja nk blk umh, bwu saja nk hang out dgn family.. So, BB mam ubat.. Sdey lg sbb slalu DD yg plih ubt n bg air kat BB.. =( DD majok dgn BB sbb BB lmbt reply msj DD kan smlm?? Actly, BB baring2 sambil pjam mata..


DD, blk la cpt!! Hmm.. Seharian DD tinggalkan BB.. BB rindu DD.. Semalam DD pegi, BB tdo sorg2 ja.. Xada owg plok BB.. BB plok Garfield ja smpai pg.. Totty lak tdo awal.. Hmm.. Da la xleh tdo.. 2pg bwu BB tdo.. Bangun pg pon, bukak mata, DD xada kat sbelah.. Just ada msj dr DD, "...BB, DD rndu at BB sgt3..satg BB g Cameron elok2 k..jgn nakal2 taw..ingt k, awk 2 isteri sy..oke..i love u so fucking damn much..muaxxxxhhhh!!!" Aku tersenyum sketika.. =)


Sayang DD jgk sgt2!! BB xtinggal DD pon.. BB xjd g Cameron.. DD bole seronok jap sbb blk dr KL, leh terus jumpa BB.. Mmmuuuuaaaahhhhxxxsss!!!

Thursday, April 7, 2011

**JUMAAT - 08 APRIL 2011..

Bangun pagi dgn sgt malas.. Kerja3..!! Arghhh!! Bosan.. Nasib bila bangun ada yg bole memberi semangat.. He3.. Tgk muka DD pg ni, rasa mcm nk je peluk kuat2 sampai lemas.. Tapi xleh la.. Nanti siapa plak nk kuatkan semangat aku.. Ha3.. Mood agak ok stakat pagi ni.. Just rasa sedikit rindu dekat my hubby bila dah masuk ofis.. Semalam lg la.. Angau rindu sebab aku balik kampung n terpaksa tinggalkan DD kejap.. N malam ni aku pulak yg ditinggalkan.. Sebab DD nk g KL dgn mama.. Meet Tok Ayah katanya.. Aku xikot sbb esok aku kena g Cameron Highlands.. So, mggu ni, bln ni, mmg bole ckp mggu dan bulan utk meninggalkan dan ditinggalkan.. Huhuhu.. Sdey.. Kalo bukan sebab urusan penting, xkan aku tinggalkan DD.. Brenggang kejap pon da jadi angau, nnti aku dah msuk study blk mcm mana la agaknya kan.. Mau gila.. Nasib la Perlis dgn S.P dekat.. Apa2 hal, bole aku pecut ja.. Okie.. Back to work 1st.. Nanti ada story, aku taip lg.. =) 


Pesanan buat DD.. "I always miss you syg.. I love every moment when we are together.. I'll promise you, I will try my best to make you happy as long as I still alive.."